//ArrowChat Code

Upcoming Events for the Next 120 Day(s)

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 27

Thread: 77 atc 90

  1. #1
    Join Date
    May 2017
    Location
    US
    --
    35

    77 atc 90

    Picked up this 90 for 200. Previous owner put points in it and gave up. I reset the gap to spec. Sounds close to taking off. When i was setting the points the i was turning the motor over and there was a scraping sound, like the flywheel scrapping the stator. Im guessing that is not good. Plug and wire looks new also. Its getting plenty of fuel.Going to ohm the stator next. Any insight would be appreciated.

    Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk

  2. #2
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Mukilteo, Washington
    --
    1,491
    Do you know if the condenser was replaced with the points? You may want to check the felt and replace it if it's bad. Get rid of any old fuel & get fresh fuel.

    The noise in the stator is probably a washer or bolt left over from the points replacement. You may want to add a fuel filter and clean your carb.

  3. #3
    Join Date
    May 2017
    Location
    US
    --
    35
    If the condensor is inside the frame then no, was gonna dig into that today. Theres fresh gas and i hosed out the carb with cleaner. May need a more thourgh cleaning.

    Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk

  4. #4
    Join Date
    May 2013
    Location
    Brownsville, Tn.
    --
    1,065
    Looks like a neat original bike. I'm digging the tire chains.
    * 1978 ATC 90/180 Pauter PJ1 / Springer "Team BAPP" Bike *

    * 1980 ATC 110/180 "Danny's Machine Works" 3D Sprint Dune Bike *

    * Nicholson 500 Race Bike *

    * HPATC Yamaha RD350 "Big Moe" Trike *

  5. #5
    Join Date
    May 2017
    Location
    US
    --
    35
    Yeah, had a handlebar mount gun scabbard as well

    Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk

  6. #6
    Join Date
    May 2017
    Location
    US
    --
    35
    Well reset the points fixed the stator scrapping issue new condenser and still no spark. Ohmed the stator was in spec. The headlight comes on when u pull it but it is very dim, basically a faint orange glow.

    You can hear the kill switch click, when you switch it on/off. Tried with only one black one the stator as that should cut out the kill switch correct?

    Any suggestions? Weak stator? Bad coil?

    Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk

  7. #7
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    MI
    --
    57
    Test voltage out put of the stator.
    You can Ohm test the secondary and primary windings on the coil to see if its bad.

  8. #8
    Join Date
    May 2017
    Location
    US
    --
    35
    12.8 out of both stator coils, going to check the coil next.

    Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk

  9. #9
    Join Date
    May 2017
    Location
    US
    --
    35
    Got another wiring harness and hooked it up and it started on the first pull. So now to get the old wire harness out. I tired tugging on both ends but it seems to catch on something.

    Is there any way to snake it out or do you have to drop the engine out?

    Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk

  10. #10
    DAM shop's Avatar
    DAM shop is offline At The Back Of The Pack Arm chair racerAt the back of the pack
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Davenport iowa
    --
    392
    I yes it helps to drop the motor, to get the old out and new in.. don't toss that old harness, it's probably just a break in the wire somewhere.

  11. #11
    Join Date
    May 2017
    Location
    US
    --
    35
    If I remove the front and top mount would it pivot out of the way?

    Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk

  12. #12
    DAM shop's Avatar
    DAM shop is offline At The Back Of The Pack Arm chair racerAt the back of the pack
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Davenport iowa
    --
    392
    Sure is worth a try it's not much fun however you try it..
    Remember - Have fun.

  13. #13
    Join Date
    May 2017
    Location
    US
    --
    35
    Ok so its running but when I tighten the points cover down it dies immediately. Any ideas?

    Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk

  14. #14
    DAM shop's Avatar
    DAM shop is offline At The Back Of The Pack Arm chair racerAt the back of the pack
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Davenport iowa
    --
    392
    Your cover is shorting out on your points
    90 nickolson Bored and Stroked "The Good"

    Big Bore 110 Pauter frame "The Bad"

    90 Bored and Stroked ?? "The Ugly"

    90 Nickolson Bored and Stroked "Waterloo"
    flat track build.

    1974 original 90 X 2

    1974 Original 70.

  15. #15
    Join Date
    May 2017
    Location
    US
    --
    35
    Thats what i was thinking, but how? What changed? Not the correct set of points? The cover seems to be original. If all the parts are correct how does one fix this?

    Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk

//ArrowChat Integreation Code //