//ArrowChat Code
Results 1 to 3 of 3

Thread: 86 big red 250es no start

  1. #1
    Join Date
    May 2023
    Location
    Nc
    --
    2

    86 big red 250es no start

    Hey all, Iím restoring an 86 250es and Iím having some issue. I cleaned and rebuilt the carb and put it back together. Fired right up and I took it for a quick ride down the road and it died. Canít get it to restart.
    Here is what I have tried/replaced. New Petcock, new plug, checked compression, checked timing, checked valves. Spark looks weak to me maybe even intermittent. Neutral light comes on, turns over with the button but will not start. I have tested the coil and it is good. I have ordered a CDI and a new coil just to be sure but they wonít be in for a couple of days. Unfortunately all of these parts arenít oem. So Iím unsure if they will even work. Is there anything I should check beside what I have done already? If the CDI doesnít work I figured i would move on the the stator and pulse coil.

    Any input is appreciated. Iíve been messing with it for 2 weeks. It ran great for that 5 or so minutes but just quit.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Edmond, KS
    --
    2,510
    The spark on my 85 250ES is so weak that I couldn't even see it outside until I had the trike in the shade. It runbs and rides just fine though. If you've got spark, I'm guessing that you're fine there.

  3. #3
    Join Date
    May 2023
    Location
    Nc
    --
    2
    Quote Originally Posted by 350for350 View Post
    The spark on my 85 250ES is so weak that I couldn't even see it outside until I had the trike in the shade. It runbs and rides just fine though. If you've got spark, I'm guessing that you're fine there.
    So i plugged in a new cdi and it fired right up. Went to go ride it today, started fine, I was adjusting the idle and it shut off. Now I canít get it to start again.

//ArrowChat Integreation Code //